Koningin Tralala

Koningin Tralala is de lieve Aardbeienkoningin

Koningin Tralala is de Aardbeienkoningin van het Aardbeienhof en is een spontaan en lief type. Zij is samen met haar man (Koning Zoet en Sappig) de baas over de aardbeien en het Aardbeienhof. Ze houdt enorm veel van kinderen, en het liefste gaat ze met elk kind in het Aardbeienhof op de foto.

Ze komt alle dagen precies om 12:00 en om 15:00 uur uit haar kasteel en nodigt dan alle kinderen uit om het kasteel te komen bekijken. Onderweg naar het aardbeienkasteel vertelt ze over de teelt waar ze langs lopen. In het aardbeienkasteel laat ze een filmpje zien over hoe de aardbei groeit. Als dit filmpje is afgelopen zet ze de dvd speler even op pauze en stelt ze vragen aan de kinderen zoals: Hoeveel bloemblaadjes heeft een aardbeienplant, wat voor kleur heeft de aardbei in het begin? en daarna? en tenslotte?

Dan laat ze een filmpje zien van Buurman en Buurman die gekke dingen doen met aardbeien. Als de filmpjes zijn afgelopen mogen de gasten nog even rondkijken in haar kasteel of mag je buiten lekker spelen op de zandberg of in het Aardbeienbos. Ze vertelt ook nog dat je ook een speurtocht en picknicktocht kunt houden in het aardbeienbos. En dat jij tot half 5 onbeperkt naar achter kunt lopen en vragen mag stellen aan Twinkeltje. Want Twinkeltje weet ook alles over de aardbeien.